دستورهای آشپزی انواع پوره ها

پوره سیب، کیوی و گلابی

برنج بچه شما را قادر می سازد پوره ای با میزان یکدستی مناسب تهیه کنید و پایه خوبی برای طعمهای جدید است. در این دستور آشپزی، آن را با کیوی که سرشار از ویتامین ث است مخلوط می کنیم.

1- سیب را همراه با آب سیب در تابه بریزید. درپوش آن را بگذارید و حدود 8 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. گلابی و کیوی را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه به پختن ادامه دهید.

2- میوه ها را در مخلوط کن به صورت پوره در آورید و از صافی بگذرانید تا دانه های سیاه کیوی جدا شود. در همان حال که پوره گرم است. برنج را اضافه کنید و هم بزنید (نیازی به پختن نیست).


3 قاشق غذا خوری آب سیب خالص

1 سیب پوست کنده بی دانه و خرد شده

1 گلابی رسیده پوست کنده بی دانه و خرد شده

2 قاشق غذا خوری برنج بچه


آماده سازی/ پخت 5 دقیقه / 12 دقیقه

برای 4 وعده کافی است

منبع غنی الیاف و ویتامین ث

مناسب برای انجماد

 

پوره هلو، سیب، توت فرنگی

این غذا یک پوره میوه خوشمزه تابستانی است. آن را می توان با مقداری برنج بچه با کمی شیر با آب مخلوط کرد.

سیب را حدود 6 دقیقه یا تا وقتی نرم شود بخار بدهید. هلو و توت فرنگی را به بخارپز اضافه کنید، و در حدود سه دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید. میوه ها را در مخلوط کن به صورت پوره درآورید.


1 سیب پوست کنده بی دانه و خرد شده

1 هلوی رسیده بزرگ پوست کنده بی هسته و خرد شده

3 توت فرنگی بزرگ

توجه

توت فرنگی گاهی موجب واکنش حساسیتی در اطفال می شود.


آماده سازی/ پخت 5 دقیقه / 12 دقیقه

برای 4 وعده کافی است

منبع غنی الیاف و ویتامین ث

مناسب برای انجماد

 

پوره سیب زمینی، تره فرنگی، نخود فرنگی

برای این غذا فقط از آب مرغ بی نمک، استفاده کنید. برای تبدیل این پوره به یک سوپ خوشمزه برای همه اعضای خانواده کافی است آب مرغ را بیشتر و ادویه اضافه کنید.

1- کره را در تابه گرم کنید، تره فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی طلایی شود (5 تا 6 دقیقه). سیب زمینی را اضافه کنید و آب مرغ را هم داخل آن بریزید. بگذارید تا جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید، در آن را بگذارید، و حدود 10 دقیقه بپزید.

2- نخود فرنگی منجمد را اضافه کنید و حدود 6 دقیقه و تا وقتی که سبزیجات نرم شود به پختن ادامه دهید. و با استفاده از صافی تبدیل به پوره کنید.


2 قاشق غذا خوری (30 گرم) کره

1 تره فرنگی فقط قسمت سفید آن، شسته شده و خرد شده

1سیب زمینی بزرگ پوست کنده و خرد شده

1 فنجان آب مرغ بی نمک یا آب

یک دوم فنجان نخود فرنگی


آماده سازی/ پخت 5 دقیقه / 24 دقیقه

برای 4 وعده کافی است

منبع غنی الیاف و ویتامین ث، اسید فولیک و ویتامین آ

مناسب برای انجماد

 

پوره عدس و سبزیجات

عدس منبع خوبی برای پروتئین است. اما بعضی از اطفال نمی توانند آن را هضم کنند، بنابراین بهتر است تا 8 ماهگی به آنها عدس ندهید.

1- کره را در تابه آب کنید، تره فرنگی را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید. کرفس، هویج و عدس را اضافه کنید و هم بزنید تا 2 دقیقه دیگر بپزد.

2- سیب زمینی و برگ بو را اضافه کنید و آب مرغ یا آب بریزید تا روی آنها را بگیرد. مخلوط را جوش بیاورید و حرارت را کم کنید، در ظرف را بگذارید، و حدود 30 دقیقه یا تا وقتی که سبزیجات و عدس نرم شود بپزید. برگ بو را بردارید. برای اطفال خردسال این مخلوط را به صورت پوره درآورید. کودکان سنین بالاتر می توانند غذا را به همین صورت مصرف کنند.


2 قاشق غذا خوری (30گرم) کره

125 گرم تره فرنگی ، خرد شده به حلقه های نازک

2 قاشق غذا خوری (30 گرم) کرفس خرد شده

1 فنجان (125 گرم) هویج پوست کنده و خرد شده

یک دوم فنجان (60 گرم) عدس قرمز

250 گرم سیب زمینی پوست کنده و خرد شده

1 عدد برگ بو
2 فنجان آب مرغ بی نمک یا آب


آماده سازی/ پخت 10 دقیقه / 40 دقیقه

برای 8 وعده کافی است

منبع غنی بتاکاروتن، الیاف و ویتامین ث، اسید فولیک و پروتئین

مناسب برای انجماد

 

پوره سیب زمینی، هویج و بروکلی

مخلوط کردن سبزیجات مطبوع با سبزیجاتی که اطفال معمولاً کمتر دوست دارند فکر خوبی است. در این دستور، از هویج و سیب زمینی، که بچه های کوچک معمولاً دوست دارندبرای ملایم کردن طعم تند بروکلی استفاده کردیم.

1- سیب زمینی و هویج را در بخارپز بریزید و حدود 10 دقیقه بپزید. بروکلی را اضافه کنید و حدود 7 دقیقه یا تا وقتی که همه سبزیجات نرم شود، به پختن ادامه دهید.

2- با اضافه کردن 6 تا 7 قاشق غذا خوری آب برداشته شده از داخل بخارپز، سبزیجات پخته شده به صورت فوق را با مخلوط کن به شکل پوره ای با میزان یکدستی مطلوب خودتان درآورید.


2 سیب زمینی متوسط، پوست کنده و خرد شده

1 هویج بزرگ خرد شده

125 گرم گلچه های بروکلی


آماده سازی/ پخت 5 دقیقه / 18 دقیقه

برای 6 وعده کافی است

منبع غنی بتاکاروتن، الیاف ، ویتامین ث، اسید فولیک و پروتئین

مناسب برای انجماد

 

گراتین گوجه فرنگی و گل کلم

1- گلچه های کلم را حدود 12 دقیقه در بخارپز بپزید تا نرم شود.

2- در همین حال کره را در تابه آب کنید، گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا اینکه آب آن تبخیر شود. تابه را از روی اجاق بردارید و پنیر را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود. گل کلم را با سس گوجه فرنگی و پنیر مخلوط کنید سپس با مخلوط کن هم بزنید تا یکدستی مطلوب حاصل شود.


150گرم گلچه های کلم

2 قاشق غذا خوری (30 گرم) کره

250 گرم گوجه فرنگی پوست کنده، و خرد شده به تکه های بزرگ

30 گرم پنیر پیتزای رنده شده


آماده سازی/ پخت 5 دقیقه / 20 دقیقه

برای 4 وعده کافی است

منبع غنی بتاکاروتن، ویتامین ث، اسید فولیک ، ویتامین ب12 و پروتئین

مناسب برای انجماد

 

فیله ماهی با سبزیجات

این غذا طعم نسبتاً ملایمی دارد و چون نسبت ماهی به سبزیجات خیلی کم است، برای آشنایی تدریجی کودک با ماهی مناسب خواهد بود.

1- سبزیجات را در قابلمه بریزید و آب بریزید تا روی آنها را بپوشاند. روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و 20 دقیقه بپزید تا نرم شود.

2- در همین حال ماهی را با فلفل، برگ بو و جعفری در تابه بگذارید. شیر بریزید تا روی آن را بپوشاند.سپس ماهی را حدود 5 دقیقه یا تا وقتی که به آسانی تکه تکه شود بجوشانید. شیر را از ماهی جدا کنید و نگه دارید. سبزیها را دور بریزید.

3- کره را در تابه آب کنید، گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود. گوشت ماهی را با چنگال از هم جدا کنید و دقت کنید استخوان در آن نباشد. آب پخت سبزیجات را خالی کنید و آنها را همراه با گوجه فرنگی و یک چهارم فنجان از شیری که قبلاً نگه داشته اید به ماهی اضافه کنید. همه اینها را در مخلوط کن به صورت پوره ای با یکدستی مطلوب خودتان در بیاورید.


125 گرم سیب زمینی، پوست کنده و خرد شده

1 فنجان (125 گرم) هویج حلقه حلقه شده

125 گرم فیله ماهی حلوا پوست کنده

3 دانه فلفل، یک عدد برگ بو، و یک شاخه جعفری

یک دوم فنجان شیر

1 قاشق غذا خوری (15 گرم) کره

1 گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده


آماده سازی/ پخت 10 دقیقه / 25 دقیقه

برای 4 وعده کافی است

منبع غنی بتاکاروتن، ویتامین ب12 ، ویتامین ث، اسید فولیک و پروتئین

مناسب برای انجماد

 

سوپ و آب مرغ مادر بزرگ

برای بسیاری از غذا ها می توان از آب مرغ تازه استفاده کرد. همچنین اگر به آن رشته سوپی یا ورمیشل و حب عصاره مرغ اضافه شود، سوپ خوشمزه ای برای همه اعضای خانواده خواهد شد.

1- تکه های مرغ خام یا پخته را در یک ظرف خیلی بزرگ قرار دهید و آب بریزید تا روی آنها را بگیرد. با حرارت ملایم به جوش آورید و در حین پختن کف گوشت را از روی آب بردارید.

2- همه مواد غذایی دیگر را، از جمله حب مرغ (اگر برای کودکان سنین بالاتر درست می کنید)، اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و حدود 2 ساعت با حرارت ملایم بپزید. گاهی به آن نگاه کنید و در صورت لزوم به آن آب اضافه کنید. تکه های مرغ را خارج کنید. اگر از مرغ کامل استفاده کرده اید، گوشت مرغ را جدا کنید و کنار بگذارید. استخوانها را دوباره در ظرف بگذارید و 1 ساعت دیگر بپزید.

3- ظرف را از روی اجاق بردارید و بگذارید سرد شود. حداقل به مدت 4 ساعت یا از شب تا صبح در یخچال بگذارید و سپس لایه چربی را از روی آن بردارید.

4- آب مرغ تهیه شده را از صافی بگذرانید و در یک ظرف تمیز بریزید. اگر بخواهید، می توانید با مخلوط کردن کمی از این آب با مقداری از سبزیجات پخته شده و تکه های مرغ، پوره تهیه کنید.


1 مرغ درسته پخته شده و تکه تکه شده

12 فنجان آب

2 پیاز بزرگ تکه تکه شده

3 هویج بزرگ تکه تکه شده

2 تره فرنگی خرد شده

2 زردک تکه تکه شده

1 ساقه کرفس

2 شاخه جعفری

2 یا 3 حب عصاره مرغ (برای کودکان بالای 1 سال)

 

گوشت چرخ کرده با شلغم و گوجه فرنگی

این غذا برای آشنا کردن کودکان با گوشت چرخ کرده خوب است. بافت نرم خوبی دارد و به دلیل وجود شلغم در آن، طعم شیرین طبیعی دارد.

1- روغن را در تابه حرارت دهید، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. گوشت گوساله چرخ کرده را اضافه کنید و در حال هم زدن تفت دهید تا قهوه ای شود.

2- شلغم و گوجه فرنگی را اضافه کنید، آب گوشت بریزید تا روی آن را بگیرد (اگر می خواهید غذا غلیظ تر شود آب کمتر اضافه کنید) و جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید، در تابه را بگذارید و 30 دقیقه بپزید. اکنون آن را به صورت پوره ای با یکدستی دلخواه خودتان در آورید.


یک دوم قاشق غذا خوری روغن نباتی

2 قاشق غذا خوری پیاز ریز ریز شده

125گرم گوشت گوساله کم چربی چرخ کرده

250 گرم شلغم خرد شده

2 گوجه فرنگی بی پوست و خرد شده

1 فنجان آب گوشت گوساله بی نمک


آماده سازی/ پخت 10 دقیقه / 40 دقیقه

برای 8 وعده کافی است

منبع غنی اسید فولیک ،پروتئین، ویتامین ب12 و روی

مناسب برای انجماد

مطالب عمومی

  • آخرین ویرایش .
برگرفته از: کتاب تغذیه و آشپزی برای همه کودکان
صاحب اثر: آنابل کارمل
موقعیت مطلب: بخش سه
صفحات: صفحه 41
لینک منبع: https://www.koodaklearn.ir/publication/8

نظرات (0)

هنوز نظری برای این مطلب ثبت نشده. شما اولین نفر باشید.

نظر خود را اضافه کنید.

  1. میتوانید به عنوان مهمان نظرتان را در مورد این مطلب ثبت کنید و یا وارد سایت شوید . عضویت یا ورود به حساب کاربری.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

 


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به سایت کودک لرن می باشد.لذا کپی برداری از منابع غیر مجاز و پیگرد قانونی دارد.