مسواک نزدن کودک

مسواک زدن موضوعی نیست که بتوان در اهمیت آن شک کرد و هر کودکی باید یاد بگیرد که حداقل دوبار در روز، و ترجیحاً بعد از هر غذا، دندان هایش را مسواک بزند؛ همچنین لازم است که از نخ دندان نیز استفاده کند. ولی در مورد بعضی از والدین مجبور کردن کودکانشان به اینکه هر روز صبح خودشان دندانهایشان را مسواک بزنند، یک درگیری همیشگی است.

اکثر والدین اهمیت مسواک زدن را درک می کنند، ولی از آنجایی که دندان های کودک دائمی نیستند، گاهی این کار را جدی نمی گیرند. دندان های شیری اساس رشد دندان های دائمی هستند، پوسیدگی این دندان ها تنها درد ایجاد نمی کنند، بلکه می تواند بالقوه خطرناک باشند؛ زیرا می تواند منجر به عفونت یا افتادن زود هنگام دندان شوند که بعداً محل دندان دائمی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شوند که دندان های دائمی کج دربیایند.

 

عادت مسواک زدن را زود ایجاد کنید

اگر کودک ببیند که شما به طور مرتب مسواک می زنید، او نیز مشتاق خواهد شد که چنین کند. مدت ها قبل از اینکه کودک واقعاً بتواند دندانش را مسواک بزند، به او مسواک خودش را بدهید. مقداری خمیر دندان روی آن بگذارید و به او اجازه دهیدکه با آن کلنجار رود. در حدود دو سالگی می تواند، حرکات را مانند شما انجام دهد. خودتان نیز استفاده از نخ دندان را قبل از مسواک زدن فراموش نکنید. وسیله ای شبیه تیر و کمان برای نگه داشتن نخ آسان تر می کند. همچنین نخ دندان های معطر برای کودکان جالب ترند.

 

به کودک بیاموزید که چطور مسواک کند

در حالی که کودک شما مهارت پیدا می کند، او را تشویق کنید که از طریق مسواک زدن خود را نیز اصلاح کند.

* به او بگویید که مسواک، ماشین اسباب بازی کوچکی است که باید آن را روی دندان هایش حرکت دهد.

* در این مورد ترانه هایی را مثل: «مسواک بزن، مسواک بزن!... تا میکروبا کشته بشن!»، یا «صبح و ظهر و قبل از خواب مسواک بزن مسواک تا دهان تو گردد خوشبو و تمیز و پاک» بسازید و هنگامی که کودک مشغول مسواک زدن است، آن را بخوانید.

* به او اجازه دهید که بعد از اینکه مسواک زدید، دندان های شما را وارسی کند. سپس شما نیز دندان های او را مورد وارسی قرار دهید.

* به همراه کودک دندان های خود را نیز مسواک کنید تا کودک بتواند شما را الگوی خودش قرار دهد.

* به او یا بدهید که بعد از مسواک زدن، زبان خودش را روی دندانش بکشد و حس کند که دندانهایش چقدر نرم و تمیز شده است.

 

با استفاده از انگیزش مثبت این عادت را در کودک ایجاد کنید

* تمام تلاش های اولیه کودک در مسواک زدن را شدیداً تحسین کنید.

* به کودک اجازه دهید که مسواک و خمیر دندان را خودش انتخاب کند.

* مسواک زدن را در برنامه شبانه کودک خود قرار دهید. بدین ترتیب که، قصه ای را که شب ها برای کودک خود می گویید، به شکل پاداشی برای مسواک زدن او در می آید.

* از یک زمان سنج و تایمر استفاده کنید. زمان را برای مدتی طولانی تر از زمانی که معمولاً کودک مسواک می زند، تنظیم کنید و کودک را تشویق کنید که تا زمان به صدا درآمدن تایمر، به مسواک زدن ادامه دهد.

* پیشرفت کودک را ثبت کنید. یک جدول «دندان سالم» تهیه کنید؛ هر بار که کودک مسواک می زند یک خط یا ستاره روی جدول بکشید. هنگامی که جدول پر شد، او به عنوان جایزه یک خوراکی دریافت خواهد کرد. (که باید بعد از خوردن آن به دقت مسواک بزند!).

 

از دندان پزشک برای انگیزه دادن استفاده کنید

برای اینکه از ترس از دندانپزشک پیش گیری کنید و کودک را برانگیزید که به مسواک زدن عادت کند، پیش از اینکه مشکلی به وجود بیاید، ملاقاتی را به یک دندان پزشک ترتیب دهید. عقاید در مورد اینکه سن مناسب برای این کار چقدر است، فرق می کند و از دوازده تا هجده ماهگی و یا هنگامی که کودک دوازده دندان دارد و حتی تا سن دو تا سه سالگی متفاوت است.

* کودک را برای مقابله با دندان پزشک آماده کنید. با کودک «دندان پزشک بازی» کنید و یا اینکه کتابی را در مورد رفتن به دندانپزشک بخوانید. در مورد اینکه کودک چه چیزی را در آنجا می بیند و چه کاری انجام می دهد با او صحبت کنید.

* از دندانپزشک خواهش کنید که برای کودک شرح دهد که چطور مسواک بزند و چرا مسواک زدن برای کودک مهم است. همچنین کودکان و والدین آنها می توانند با مطالعه کتاب هایی در این زمینه، آگاهی خود را بیشتر کنند.

مطالب عمومی

  • آخرین ویرایش .
برگرفته از: کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم
صاحب اثر: دکتر گاربر
موقعیت مطلب: بخش 2
صفحات: صفحه 83
لینک منبع: https://www.koodaklearn.ir/publication/21

نظرات (0)

هنوز نظری برای این مطلب ثبت نشده. شما اولین نفر باشید.

نظر خود را اضافه کنید.

  1. میتوانید به عنوان مهمان نظرتان را در مورد این مطلب ثبت کنید و یا وارد سایت شوید . عضویت یا ورود به حساب کاربری.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به سایت کودک لرن می باشد.لذا کپی برداری از منابع غیر مجاز و پیگرد قانونی دارد.