ماساژ کودکی که دائماً گریه می‌کند

متوسط گریه در کودکان دو ساعت در ۲۴ ساعت است اغلب علت ناراحتی روشن و به‌آسانی علاج‌پذیر است. ولی بعضی وقت‌ها ممکن است این علت واضح نباشد. دلیل آن هرچه باشد اگر کودکتان گریه می‌کند او را بلند کنید و در آغوش بگیرید. نتایج مطالعات در این زمینه نشان داده است هرچه زودتر یکی از والدین به کودکی که گریه می‌کند واکنش نشان دهد گریه کودک سریع‌تر قطع می‌شود. در بعضی موارد هیچ‌چیزی گریه‌ها و فریادهای کودکان را که ممکن است بیشترین ناراحتی‌ها را برای والدین به همراه داشته باشد آرام نمی‌کند. ماساژ می‌تواند کودک اهل گریه شمارا آرام کند و حتی اگر نتواند این کار را انجام دهد هم شما و هم نوزاد می‌توانید در میان گریه‌های او از ماساژ لذت ببرید و آرامش پیدا کنید.

 

دلایل ناراحتی و گریه‌های متوالی کودک

معمولاً نوزادان گریه می‌کنند زیرا آن‌ها

  • گرسنه‌اند
  • پوشاک آن‌ها باید عوض شود
  • دوست دارند در آغوش شما باشد
  • خسته‌اند و برای خوابیدن نیاز به کمک و مساعدت شما دارند
  • دوست دارند صحنه یا حالتی که در آن هستند تغییر کند
  • بسیار تحریک‌پذیر شده‌اند
  • درد دارند یا به نظر می‌رسد دچار ناراحتی‌اند.

 

کارهایی که هنگام گریه کردن کودک می توان کرد

  • نزدیک کردن و به خودتان

کودکان با در آغوش کشیده شدن یا تکان خوردن آرام می‌شوند. صحبت کردن یا شعر خواندن برای نوزادتان را درحالی‌که او را در آغوش دارید آزمایش کنید. ممکن است فکر کنید این‌که کودک در دستان شما به خواب برود یا دائماً در بغل شما باشد برای او به‌صورت عادتی بد درمی‌آید ولی نگران این مسئله نباشید واکنش نشان دادن به نیازهای او بسیار مهم‌تر است.

  • تکان و حرکت

تکان دادن می‌تواند آرامش‌بخش باشد کودکتان را درحالی‌که در دستان شماست یا روی آغوش به شما آویزان است در خانه بغل کنید و قدم بزنید او را در کالسکه یا صندلی مخصوصی که تکان می‌خورد قرار دهید یا با ماشین به‌جایی ببرید

  • حواس او را پرت کنید

سعی کنید حواس کودکتان را با چیزی متحرک، اسباب‌بازی آهنگین یا نگاه کردن به بیرون از پنجره پرت کنید و به چیز دیگر جلب کنید

  • حمام کردن

آب می‌تواند آرامش‌بخش باشد پس کودک را حمام کنید.

  • او را به فرد دیگری بسپارید

اگر عصبی و ناراحت باشید، کودکتان این مسئله را درک می‌کند و گریه‌اش بیشتر می‌شود. اگر او را برای مدت کوتاهی به فرد دیگری بسپارید ممکن است آرام‌تر شود و خودتان نیز فرصتی برای استراحت پیدا کنید.

 

کودکانی که آرام کردن آن‌ها غیرممکن است

اگر کودک شما مدت مدیدی گریه کند و شما ندانید چه چیزی علت آن است ممکن است اعتمادبه‌نفستان تحلیل برود و احساس ناراحتی ناامیدی و خستگی کنید اگر از گریه‌هایش عصبانی شدید، او را در جای امن قرار دهید، جایی مثل تختخواب یا ننویش و چند دقیقه از وی دور شوید تا آرام شوید. آنگاه با پزشک و مشاوره خانوادگی که درباره سلامتی خود و خانواده با او مشورت می‌کنید تماس بگیرید.

 

یافته‌های یک تحقیق

بعضی از والدین احساس می‌کنند واکنش نشان دادن به کودک در هرزمانی که او شروع به گریه می‌کند کاری اشتباه است کاری که ممکن است او را لوس کند و در آینده کودکی شود که انتظاراتی غیرواقعی و غیرواقعی از زندگی پیدا کند تحقیقات جدید حاکی از آن است که این دیدگاه نادرست، بلکه مضر است کودکانی هستند که دائماً گریه می‌کند اما وقتی بر دوش فردی که از آن‌ها مراقبت می‌کند قرار می‌گیرند آرام می‌شوند آن‌ها کودکان کاملاً هوشیار هستند و نتایج یک تحقیق خاص بر آنان نشان می‌دهد که این توجه اثر تربیتی مثبت دارد. بررسی‌ها در روان‌شناسی کودک اثبات کرده است که والدین با واکنش نشان دادن به احتیاجات یک کودک درواقع به ایجاد اعتمادبه‌نفس در او کمک می‌کنند

طبیعت او نیز از این نظریه‌ها حمایت می‌کند مطالعه دیگری گزارش می‌دهد که مادران به‌طور غریزی خود را در مقابل گریه کودکانشان مسئول می‌دانند و تا زمانی که آن‌ها را آرام کنند در کنارشان می‌مانند.

این مطالعه همچنین نشان داده که مادران می‌توانند گریه‌ای را که به دلیل وجود درد پدید آمده از گریه‌ای معمولی و غیر جدی تشخیص و تمیز دهند. این نیز درست است که بیشتر بزرگ‌سالان دلشان می‌خواهد برای گریه کردن کودکشان کاری انجام دهند.

 

ماساژ کودکانی که دائماً گریه می‌کند

اگر کودکتان به ماساژ عادت دارد وقتی گریه می‌کند شاید بتوانید با استفاده از ماساژ او را آرام کنید اگر  تا حالا ماساژ داده نشده درصورتی‌که او را چند بار به مدت کم و هر بار که گریه او قطع می‌شود ماساژ دهید با این حرکات آشنا می‌شود و به آن‌ها عادت می‌کند. از ماساژهایی استفاده کنید که می‌دانید معمولاً بیشتر از همه از آن‌ها لذت می‌برند حرکات چرخشی، با کف دست، درحالی‌که طولانی محکم و موزون می‌شود ، آرامش‌بخش است و حس اعتماد و اطمینان را در او تقویت می‌کند.

۱. حرکات چرخشی با تمام کف دست به سمت پایین شکم: یک دست را به‌صورت افقی روی شکم و زیر قفسه سینه بگذارید و آن را تا پایین شکم حرکت دهید. قبل از آنکه این دست را از روی بدنش بلند کنید دست دیگرتان را روی قسمتی که حرکت را شروع کرده بودید قرار دهید. و آن حرکت را مثل قبل  با دست دیگر شروع کنید بهتر است همواره یک دستتان در تماس با بدن کودک باشد این کار را چندین بار تکرار کنید.

۲. حرکت چرخشی، با تمام کف دست، به سمت پائین تا باسن: یک دست را به‌صورت افقی پشت کودک و درست زیر گردن او قرار دهید و به سمت پائین حرکت دهید تا به باسن برسید دست دیگرتان را در نقطه شروع و درست قبل از این‌که دست‌اولتان از بدن کودک جدا شود قرار دهید. با دست دیگر مثل حالت قبل به سمت پایین حرکت کنید و این کار را چندین بار تکرار کنید.

بیشتر حرکاتی که در این قسمت نشان داده‌ایم بر شکم و پشت کودک انجام می‌شود ولی می‌توانید حرکات چرخشی با تمام کف دست را نیز در جلو و پشت پاهای او و همین‌طور بر دستانش امتحان کنید.اگر کودکتان گریه را شروع کرد ماساژ را متوقف کنید او را در حوله‌ای بپیچید تا گرم بماند و در آغوش بگیرید شاید بتوانید او را در بین دو گریه، زمانی که آرام است ماساژ دهید ولی اگر از این کار ناراحت شد آن را ادامه ندهید.

وقتی کودکتان گریه می‌کند برای آرام کردنش او را در بغل بگیرید سعی کنید با شعر خواندن یا نشان دادن یک اسباب‌بازی یا شی‌ء رنگی توجه او را از چیزی که موجب ناراحتی‌اش شده به چیز دیگر جلب کنید.

 

داستان واقعی

لورا را در ۴ هفتگی به کلینیک مخصوص گریه کودکان بردم او تقریباً به‌طور پیوسته از دو روزگی‌اش گریه می‌کرد در این زمان من به اوج خستگی رسیده بودم زیرا او زیاد نخوابیده بود و توان من به آخر رسیده بود مشاور متخصص سلامتی آن کلینیک برای مداوا به خانه ما آمد زمانی که گریه نمی‌کرد به من نشان داد که چگونه می‌توانم تمام بدن او را ماساژ دهم خیلی زود دریافتم که او ماساژ را دوست دارد بعدازآن هر وقت به گریه می‌افتاد، این کار معمولاً او را آرام می‌کرد او در این روزها بسیار بانشاط‌تر است و بهتر می‌خوابد فکر می‌کنم ماساژ واقعاً به او کمک کرد.

 

مطالب عمومی

  • آخرین ویرایش .
برگرفته از: ماساژ کودک
صاحب اثر: آلن هیث و نیکی بین بریج
صفحات: صفحه 84

نظرات (0)

هنوز نظری برای این مطلب ثبت نشده. شما اولین نفر باشید.

نظر خود را اضافه کنید.

  1. میتوانید به عنوان مهمان نظرتان را در مورد این مطلب ثبت کنید و یا وارد سایت شوید . عضویت یا ورود به حساب کاربری.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به سایت کودک لرن می باشد.لذا کپی برداری از منابع غیر مجاز و پیگرد قانونی دارد.